• November

   14

   2018
  FSPISH dhe Federata Arabe e Punonjesve te Kimise, naftes dhe minierave nenshkruannje marreveshje bashkepunimi mes tyre

  FSPISH dhe Federata Arabe e Punonjesve te Kimise, naftes dhe minierave nenshkruannje marreveshje bashkepunimi mes tyre

  Me date 14 Nentor 2018, FSPISH dhe  Federata Arabe e Punonjesve te Kimise, Minierave dhe Naftes te Egjyptit nenshkruan nje protokoll te perbashket bashkepunimi mes tyre. Takimi u zhvillua ne Kairo, Egjipt dhe ne kete takim te rendesishem ishin te ftuar nga ana e Shqiperise dhe Konsulli jone ne Egjypt, zoti Adrian Lubonja, gjithashtu dhe

  • October

   26

   2018
  Takim i Komitetit Ekzekutivi IEMF-s,

  Takim i Komitetit Ekzekutivi IEMF-s,

  Me date 24&25 Tetor 2018, u zhvillua takim I Komitetit Qendror I IEMF, ku u diskutua rreth situates problematike qe po kalojme ne sektore te ndryshem te industrise, si dhe shume probleme te tjera qe lidhen me jeten e punes ne pergjithesi ne Shqiperi. Nje tjeter shqetesim I raportuar, ishte dhe aprovimi I projektligjit te

  • October

   6

   2018
  7 Tetori ” Dita Nderkombetare e Punes se Denje”

  7 Tetori ” Dita Nderkombetare e Punes se Denje”

  Fspish 6 Tetor ·  Ne mbare boten 7 Tetori, njihet si “Dita Nderkombetare e Punes se Denje”, si dita simbol e luftes per sigurine e vendeve te punes, per te ardhura me te mira e me te sigurta, sigurime shendetesore dhe shoqerore, mundesine e organizimit Sindikal, me te vetmin qellim, mbrojtjen e interesave te punetoreve dhe

  • August

   9

   2018
  8 Gusht 2018, 80 – vjetori i greves se Rubikut

  8 Gusht 2018, 80 – vjetori i greves se Rubikut

  Me date 8 Gusht 2018, u perkujtua 80-vjetori i greves Legjendare te Rubikut. Ne kete eveniment kaq te rendesishem per levizjen sindikaliste ne Shqiperi, mori pjese Sekretari i Pergjithshem i FSPISH-s, Taf Koleci. Gjithashtu ne kete eveniment mori pjese dhe zv/Ministri i Infrastruktures dhe Energjise, Z. Enis Aliko dhe sigurisht drejtues te Bashkise se Qarkut

  • August

   8

   2018
  NE KUJTIM TE MINATOREVE TE RUBIKUT

  NE KUJTIM TE MINATOREVE TE RUBIKUT

  Në çdo 8 Gusht transmetohet filmi artistik “Guri i Besës”, realizuar në Rubik dhe që i kushtohet grevës së minatorëve të kësaj treve me besë e burrëri. Ajo bërthamë punëtorie e galerive të Rubikut, në fillim prej më pak se 100 persona, mund të konsiderohet si fidanishtja e parë e klasës punëtore në Shqipëri, bashkë

  • June

   23

   2018
  Konstituantja e rajonit juglindor te europes epsu 21-22 Qershor 2018

  Konstituantja e rajonit juglindor te europes epsu 21-22 Qershor 2018

  Mbledhja e konstetuantes se rajonit Juglindor te EPSU EUROPE, Bukuresht, Romania. FSPISH perfaqeson zerat e punonjesve te sherbimeve publike ne Shqiperi.