• May

   1

   2022

  1 MAJI – DITA NDERKOMBETARE E PUNETOREVE

  1 Maj- Dita nderkombetare e punetoreve. Kjo dite e cila na kujton betejat e çdo dite per pune te denje, kushte dhe siguri ne pune, paga dinjitoze per nje jete dinjitoze e cilesore. 1 Maji eshte dita perkujtimore e shume e shume punonjesve qe kane luftuar deri dhe me jeten e tyre per te drejtat

  • March

   18

   2022
  Aktivitete te FSPISH-s

  Aktivitete te FSPISH-s

  Ne punen tone te perditshme, kete jave kemi patur kenaqesine te kemi vizitor Oficerin e Qendres se Solidariterit te Konfederates Amerikane AFL-CIO ne Tirane, z. Steven McCloud. Sekretari i Pergjithshem i FSPISH mundesoi vizita ne sektorin minerar, ne Minieren e Kromit Bulqize ne kompanine Albchrome sh.p.k si dhe ne sektorin energjitik, ku FSPISH ka kontrata

  • March

   12

   2022
  Shqiperia ne kembe ne te gjithe vendin!

  Shqiperia ne kembe ne te gjithe vendin!

  Shqiptaret protestojne: •rritjen e çmimeve •rritjen e naftes •mosmarrjen e masave nga ana qeverise Konfederata e Sindikatave te Shqiperise dhe Federatat anetare te saj vazhdon protestat ne te gjithe Shqiperine per te mbeshtetur anetaret e saj dhe popullin ne kauzen tone te drejte. Rritja e çmimeve te shportes si dhe te naftes, mungesa e marrjes

  • February

   25

   2022

  Presidenti i Shqiperise z. Ilir Meta dekreton ligjin 13/2022 ” Mbi ratifikimin e konventes nr.190″ e cila ndalon dhunen dhe ngacmimet seksuale ne boten e punes

  Fushata te ndryshme jane ndermarre nga Konfederata e Sindikatave te Shqiperise dhe Federatat anetare, per ratifikimin e konventes nr.190 ” ndalimi i dhunes dhe ngacmimet seksuale ne boten e punes. Mbrojtja dhe siguria e punonjeseve femra, si nje force kryesore ne boten e punes, jane primare ne vizionin tone. Gruaja ne pozita te ndryshme si

  • February

   16

   2022
  FSPISH – takime me sindikaten e KESH sh.a -Hecet

  FSPISH – takime me sindikaten e KESH sh.a -Hecet

  Takim me drejtuesit e sindikates ne kompanine KESH sh.a. Sekretari i Pergjithshem i FSPISH takon Sindikalistet e sektorit energjitik ne Shkoder.Takimi konsiston ne diskutime rreth problematikave qe kane punonjesit e HECE-ve dhe Administrates. Problematika te shumta u paraqiten nga drejtuesit e sindikates se KESH si: axhustimi i disa pagave paraqitje te disa problematikave qe lidhen

  • December

   24

   2021
  FSPISH – PER NJE TE ARDHME TE SIGURTE NE PUNE

  FSPISH – PER NJE TE ARDHME TE SIGURTE NE PUNE

  Per te gjithe punonjesit e minieres se Kromit , Bulqize, si dhe ne 2 uzinat e ferrokromit ne Elbasan dhe Burrel, eshte dhene nje shperblim nga kompania Albchrome ne vleren 100.000 leke.Ky shperblim, eshte arritur fale punes se palodhur te Keshillillave Sindikale dhe kerkeses se tyre , por sigurisht dhe bashkepunimit midis kompanise Albchrome dhe