• December

    14

    2017
  • 639
  • 0
Takimi i Komitetit Ekzekutiv industriALL Europe 12-13 Dhjetor 2017

Takimi i Komitetit Ekzekutiv industriALL Europe 12-13 Dhjetor 2017

 

 

 

Me date 12 dhe 13 dhjetor  2017 ne Bruksel, u zhvillua takimi i Komitetit Ekzekutiv te IndustriALL Europe. Ne kete takim mori pjese Sekretari i Pergjithshem i FSPISHs, Z. Taf Koleci. Takimi konstatoi ne perpjekjet qe jane bere dhe ne ato qe duhet te bejme ne mbrojtjen e te
drejtave te punetoreve. Gjithashtu u diskutua per Paketen  e Energjise se Paster, dhe per shume pika te tjera te rendesishme per levizjen sindikaliste Europiane, ashtu sic eshte dixhitalizimi apo ambjentalizmi, etj… . IndustriALL Europe si nje familje e madhe eshte kurdohere e gatshme per te bashkepunuar me te afiliuarit e saj. Z. Luc Triangle, Sekretari i Pergjithshem i industiALL Europe, shpalosi perpara pjesemarresve projektin me te ri ne fushen e fasonerive, ku ne kete projekt merr pjese dhe Shqiperia, bashke me disa vende te tjera te rajonit, si nje vend qe ne nje te ardhme shume te shpejte, do te jete brenda BE-se. Gjithashtu ai cilesoi se punonjesit e fasonerive jane me pak te paguarit. Gjithashtu u prezantuan dhe fushatat e bera ne rritjen e pages dhe barazise gjinore te nderrmarra nga kjo organizate sindikaliste, ku dhe Shqiperia merr pjese e perfaqesuar nga FSPISH-ja.

 

 

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply