• January

   1

   2019

  ANALIZA VJETORE E FSPISH-s

    Fjala e kreut Sindikates Industrise Taf Koleci ne mbledhjen e Asamblese se Federates Sindikale teIndustrise ( anetare e KSSH-se) 8 minatore humben jete ne galeri ne 2018, Zoti Ahmetaj mos zvarrit miratimin e statusit minatorit ose protesta deri ne shkarkimin tend Vetëm dy ditë më parë humbi jetën minatori Vasfi Demo nga Pogradeci, duke

  • December

   21

   2018

  qeveria shqiptare po tallet me minatoret

  https://youtu.be/daHvMiOm2rc
  • November

   21

   2018
  Mbledhja e Keshillit Kombetar te Punes

  Mbledhja e Keshillit Kombetar te Punes

  Zhvillohet sot mbledhja e Keshillit Kombetar te Punes. Tematikat per diskutim ishin: “Projektligj nxitja e punesimit” ” Informim mbi buxhetin e vitit 2019″ ” Mundesia e rritjes se pages minimale” “Statuset e minatorit, naftetarit dhe metalurgut” “Rezultatet e planit te veprimit trepalesh te projektit te ILO-s, miratuar ne mbledhjen e pare te KKP ” ceshtje

  • November

   14

   2018
  FSPISH dhe Federata Arabe e Punonjesve te Kimise, naftes dhe minierave nenshkruannje marreveshje bashkepunimi mes tyre

  FSPISH dhe Federata Arabe e Punonjesve te Kimise, naftes dhe minierave nenshkruannje marreveshje bashkepunimi mes tyre

  Me date 14 Nentor 2018, FSPISH dhe  Federata Arabe e Punonjesve te Kimise, Minierave dhe Naftes te Egjyptit nenshkruan nje protokoll te perbashket bashkepunimi mes tyre. Takimi u zhvillua ne Kairo, Egjipt dhe ne kete takim te rendesishem ishin te ftuar nga ana e Shqiperise dhe Konsulli jone ne Egjypt, zoti Adrian Lubonja, gjithashtu dhe

  • October

   26

   2018
  Takim i Komitetit Ekzekutivi IEMF-s,

  Takim i Komitetit Ekzekutivi IEMF-s,

  Me date 24&25 Tetor 2018, u zhvillua takim I Komitetit Qendror I IEMF, ku u diskutua rreth situates problematike qe po kalojme ne sektore te ndryshem te industrise, si dhe shume probleme te tjera qe lidhen me jeten e punes ne pergjithesi ne Shqiperi. Nje tjeter shqetesim I raportuar, ishte dhe aprovimi I projektligjit te

  • October

   6

   2018
  7 Tetori ” Dita Nderkombetare e Punes se Denje”

  7 Tetori ” Dita Nderkombetare e Punes se Denje”

  Fspish 6 Tetor ·  Ne mbare boten 7 Tetori, njihet si “Dita Nderkombetare e Punes se Denje”, si dita simbol e luftes per sigurine e vendeve te punes, per te ardhura me te mira e me te sigurta, sigurime shendetesore dhe shoqerore, mundesine e organizimit Sindikal, me te vetmin qellim, mbrojtjen e interesave te punetoreve dhe