Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/recufe/fspish.org/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1145

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/recufe/fspish.org/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/recufe/fspish.org/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2368

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/recufe/fspish.org/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3169
fspish.org – Federata Sindikale e Punonjësve të Industrisë së Shqipërisë

NE BESOJMË

se puna është e lidhur me mirëqënien e gjithë kombit.

EVENTET MË TË FUNDIT

  • October

   5

   2019
  KONGRESI I 5-TE I FSPISH, 4 TETOR 2019

  KONGRESI I 5-TE I FSPISH, 4 TETOR 2019

  Me 4 Tetor 2019, u zhvillua Kongresi i 5-te i Federates Sindikale te Punonjesve te Industrise se Shqiperise ( FSPISH), ne ambjentet e Tirana International Hotel, Tirane. Ky Kongres mblodhi se bashku rreth 400 sindikaliste dhe te ftuar nga vendi dhe nga Sindikatat Boterore, me te cilat FSPISH bashkepunon prej vitesh. Kongresi i 5-te i

  • January

   1

   2019

  ANALIZA VJETORE E FSPISH-s

    Fjala e kreut Sindikates Industrise Taf Koleci ne mbledhjen e Asamblese se Federates Sindikale teIndustrise ( anetare e KSSH-se) 8 minatore humben jete ne galeri ne 2018, Zoti Ahmetaj mos zvarrit miratimin e statusit minatorit ose protesta deri ne shkarkimin tend Vetëm dy ditë më parë humbi jetën minatori Vasfi Demo nga Pogradeci, duke

  • December

   21

   2018

  qeveria shqiptare po tallet me minatoret

  https://youtu.be/daHvMiOm2rc

RRETH NESH

Lëvizja sindikaliste ecen krah për krah me zhvillimin e një vendi, ajo shërben si kriter për matjen e këtij zhvillimi. Varfëria, ndryshimet e mëdha shoqërore dhe politike, të gjitha këto të shoqëruara me lëvizjet demografike të popullsisë, janë faktorë që u vijnë në ndihmë punë-dhënësve dhe u shërbejnë atyre për të ushtruar presion mbi punonjësit.

VITE EKSPERIENCË

Në këto 20 vite jete të saj ka mbartur dhe do të vazhdojë të mbartë vlera të pamohueshme në krijimin dhe nxitjen e forcimin e lëvizjes sindikale në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë.

INDUSTRIA SHQIPTARE

Federata jonë përfshin sindikatat e Minierave, Metalurgjisë, Gazit dhe Naftës dhe të Rrymavë të dobëta dhe mekanike,meqënëse ne kemi synuar grupimin e profesioneve.

STANDARTET

Ne përfaqësojmë ruajtjen e interesave shoqërore,ekonomike e sociale të anëtarëve të saj dhe të çdo qytetari ,me qëllim arritjen e standardeve optimale të punës, mirëqënies sociale.

SEKTORËT TANË

Federata jonë përfshin sindikatat e Minierave, Metalurgjisë, Gazit, Naftës, të Rrymavë të Dobëta dhe Mekanike, meqënëse ne kemi synuar grupimin e profesioneve. Lëvizja sindikaliste ecen krah për krah me zhvillimin e një vendi, ajo shërben si kriter për matjen e këtij zhvillimi.

 • SINDIKATA E MINIERAVE

  SINDIKATA E MINIERAVE

  Është një organizatë sindikaliste e pavarur në nivel kombëtar.

 • SINDIKATA E RRYMAVE TË DOBËTA

  SINDIKATA E RRYMAVE TË DOBËTA

  Është një organizatë sindikaliste e pavarur në nivel kombëtar.

 • SINDIKATA E NAFTËS

  SINDIKATA E NAFTËS

  Është një organizatë sindikaliste e pavarur në nivel kombëtar.

 • SINDIKATA E ENERGJISË

  SINDIKATA E ENERGJISË

  Është një organizatë sindikaliste e pavarur në nivel kombëtar.

 • SINDIKATA E GAZIT

  SINDIKATA E GAZIT

  Është një organizatë sindikaliste e pavarur në nivel kombëtar.

 • SINDIKATA E METALURGJISË

  SINDIKATA E METALURGJISË

  Është një organizatë sindikaliste e pavarur në nivel kombëtar.

PËRSE NA ZGJIDHNI NE

Familje të punësuara.

Vite eksperiencë.

Kontrata të përfunduara kombëtare dhe multinacionale.

ÇFARË OFROJMË?

Mbështetjen e të drejtave të të rinjëve për punë të denjë, edukim dhe trainim, si dhe pjesëmarrjen e tyre të plotë në të gjitha nivelet vendimmarrëse.

ÇFARË GARANTOJMË?

Punësim të plotë dhe të zgjedhur lirisht, mirëqënie dhe standartizim më të mirë të jetesës për të gjithë antarët e sindikatës, përfshirë sigurimin e pagave, pensioneve dhe rregullimin e kohës së punës.

ÇFARË MBËSHTESIM?

Integrimin e plotë të grave në organizatat sindikale dhe promovimin në mënyrë aktive të barazisë gjinore në strukturat e saj vendimmarrëse të të gjitha niveleve.

 • “Ne synojmë ndryshimin, ndryshimin e mbështesim ne”. FSPISH si një organizatë e të gjithë punëtorëve për të ndryshuar Shqipërinë gjatë këttyre viteve ka bërë ndryshime rrënjësore në të gjithë punën organizuese dhe drejtuese të saj. Këtë e ka arritur nëpërmjet zhvillimeve institucionale brenda organizatës si dhe në saj të një menaxhimi dhe zhvillimi serioz të gjitha resurseve njerëzore dhe ekonomike që disponon, organizon dhe drejton me sukses drejt një sindikate të shekullit të 21, drejt një sindikate europiane me dimensione sociale.

  TAF KOLECI
 • “Ne synojmë ndryshimin, ndryshimin e mbështesim ne”. FSPISH si një organizatë e të gjithë punëtorëve për të ndryshuar Shqipërinë gjatë këttyre viteve ka bërë ndryshime rrënjësore në të gjithë punën organizuese dhe drejtuese të saj. Këtë e ka arritur nëpërmjet zhvillimeve institucionale brenda organizatës si dhe në saj të një menaxhimi dhe zhvillimi serioz të gjitha resurseve njerëzore dhe ekonomike që disponon, organizon dhe drejton me sukses drejt një sindikate të shekullit të 21, drejt një sindikate europiane me dimensione sociale.

  TAF KOLECI

PARTNERËT TANË