• August

   9

   2018
  8 Gusht 2018, 80 – vjetori i greves se Rubikut

  8 Gusht 2018, 80 – vjetori i greves se Rubikut

  Me date 8 Gusht 2018, u perkujtua 80-vjetori i greves Legjendare te Rubikut. Ne kete eveniment kaq te rendesishem per levizjen sindikaliste ne Shqiperi, mori pjese Sekretari i Pergjithshem i FSPISH-s, Taf Koleci. Gjithashtu ne kete eveniment mori pjese dhe zv/Ministri i Infrastruktures dhe Energjise, Z. Enis Aliko dhe sigurisht drejtues te Bashkise se Qarkut

  • August

   8

   2018
  NE KUJTIM TE MINATOREVE TE RUBIKUT

  NE KUJTIM TE MINATOREVE TE RUBIKUT

  Në çdo 8 Gusht transmetohet filmi artistik “Guri i Besës”, realizuar në Rubik dhe që i kushtohet grevës së minatorëve të kësaj treve me besë e burrëri. Ajo bërthamë punëtorie e galerive të Rubikut, në fillim prej më pak se 100 persona, mund të konsiderohet si fidanishtja e parë e klasës punëtore në Shqipëri, bashkë